Witam
Jakie? dwa miesi?ce temu wyg?upiali?my si? z kumplem i podczas tych wyg?up?w z?apa?em kumpla w pasie, zarzuci?em sobie na plecy i przenios?em go przez p?? korytarza. Niestety przy podnoszeniu zrobi?em tzw koci grzbiet i podnosi?em go na wygi?tym kr?gos?upie zamiast mie? wyprostowane plecy i wycisn?? tylko nogami
Gdy go podnosi?em to odnios?em wra?enie jakbym co? nadwyr??y? w kr?gos?upie(dodam ?e m?j kumpel wa?y 87kg a Ja 67) Od tego czasu odczuwam b?l nad lewym po?ladkiem kt?ry promieniuje ni?ej do lewej nogi jak np pracuje biodrami przy wyprowadzaniu ciosu lub robie jakie? skr?ty. Mo?e komu? z was przytrafi?o si? co? takiego podczas treningu wi?c prosz? o porad?
Pozdrawiam
Z tym lekarzem tu gdzie mieszkam to nie za ciekawa opcja Kiedy? nawet z?amanego palca nie potrafili w szyne za?o?y? i m?wi? do lekarza ?e "mam luzy w tej szynie" A on "?e wszystko ok" Jak poszed?em na zdj?cie szyny to jego zmiennik powiedzia? "co za idiota panu t? szyne zak?ada? i jeszcze miesi?c musia?em w niej chodzi? ale nie mam innego wyj?cia i na badanie p?jd? i zobacz? co powiedz? cho? znaj?c ?ycie to tylko ka?? mi kupi? fastum i smarowa?.
Napisz? w tym temacie co mi powiedzia? lekarz jak go odwiedz? to zobaczycie na jakie osoby id? nasze podatki
Pozdro
This moment will not be mine again. Break every limit. Hold nothing back. I am the architect of my reality. Right here. Right now. Regardless the situation, no matter how hopeless the outcome may be, I will never quit, and I will never back down.
By?em u piel?gniarki szkolnej i powiedzia?a mi ?e mog?em naderwa? mi?sie? albo wyskoczy?o mi co? przy kr?gos?upie i doradzi?a mi ?wiczenia rozci?gaj?ce ?eby to co? mi wskoczy?o i ?eby ta ko?? by?a w ruchu bo tak jak jest teraz nie mo?e si? zrosn?? i obla? okostn? dlatego codziennie musz? ?wiczy?. Je?li jaki? czas to nie b?dzie nic dawa? to p?jd? do lekarza na prze?wietlenie.
Id? do normalnego lekarze ( w sensie specjalisty ), nie chc? ujmowa? nic szkolnym piel?gniarkom, ale je?li chodzi o kr?gos?up to trzeba prze?wietli? i skonsultowa? si? ze specjalist?.
jeśli ból promieniuje na nogę to mi to wygląda na wypadnie ty dysk, a już na pewno coś z kręgosłupem. Tym trzeba się dobrze zainteresować bo ból potrafi trwać latami, dopóki coś gorszego z tego się nie zrobi. A już na pewno warto iść na rezonans żeby wykluczyć dyskopatie. Wiem to po sobie niestety i na całe szczęście podciąganie na drążku załatwiło sprawę ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum